|  Català . Español . English

El poble i la zona
El poble des del mirador
L'Argentera
El Castell d'Escornalbou
La font vella
L'Argentera
El Castell d'Escornalbou
El Castell d'Escornalbou
L'Argentera
L'Argentera
L'Argentera
L'Argentera
L'Argentera
L'Argentera
L'Argentera
L'ajuntament de l'Argentera
L'Argentera
L'Argentera
La piscina de l'Argentera

L’Argentera és al vessant oriental de la serra que porta el mateix nom i que tanca l’oest la zona geogràfica anomenada Camp de Tarragona. Per la seva altitud (344m), constitueix un magnífic mirador de tota la regió (especialment des del Castell d’Escornalbou). És un terme de relleus muntanyosos, per tant, molt apreciat per senderistes, amants de la natura i de la tranquil·litat, i també pels cicloturistes, que cada cap de setmana circulen per les carreteres locals d’aquesta zona.

El municipi deu el nom a les antigues mines de galena de plom argentífer (Galena argentífera) que s’explotaren des de molt antic (possiblement època romana) i fins als anys seixanta del segle XX. L’indret també s’ha fet popular per una Font d’aigües ferruginoses amb propietats benèfiques i per ser punt de partida al Castell d'Escornalbou, Baronia del qual formen part set pobles més.

Al nucli urbà s´hi destaca l’església parroquial de Sant Bartomeu –amb una senzilla façana i un retaule barrocs-, la primera pedra de la qual fou col·locada el 1751, que fou inaugurada el 1753. També destaquen diversos exemples d’arquitectura popular, com cases pairals amb magnifiques portalades de pedra, i tot el nucli antic conserva l'empedrat que li dóna un caràcter molt especial al poble.

El principal conreu és l’avellaner, seguit dels arbres fruiters, la vinya i l’olivera. El terme forma part de la zona de conreu de tres productes de gran qualitat: l’avellana, el vi i l’oli d’oliva verge extra, comercialitzats sota les denominacions d’origen Avellana de Reus, Vi de Tarragona i oli de Siurana, respectivament.